External events

Privacy Xpress

De PrivacyXpress: een rit naar privacy als businesswaarde voor uw organisatie

 

Vanaf het najaar gaat de PrivacyXpress door Nederland rijden. Medewerkers van organisaties die gebruik maken van persoonsgegevens in hun dienstverlening nodigen we van harte uit om mee te rijden. Tijdens de PrivacyXpress krijgt u, in de dynamiek van een rijdende trein, praktijk gerichte informatie en nieuwe inzichten over privacy door professionals van het PI.lab en de Security Academy. Zij belichten de verschillende kanten aan een verantwoorde omgang met persoonsgegevens in een tweeledige workshop.

 

Uniek

De PrivacyXpress is uniek in zijn aanpak doordat het de zorg voor privacy breder trekt dan strikt voldoen aan wettelijke eisen. Voldoen aan de wettelijke eisen is een start. De missie van de PrivacyXpress is om er daarnaast toe bij te dragen dat organisaties de positieve businesswaarde van privacy leren onderkennen en zich daarop kunnen onderscheiden.

Hoe verankert u een verantwoorde omgang met persoonsgegevens zo in uw organisatie dat u voldoet aan wettelijke vereisten en voordeel heeft van uw aanpak, intern en extern?

De PrivacyXpress stelt de koppeling tussen het noodzakelijke en het profijtelijke voorop. Daarmee wordt het beeld van privacy als een te nemen hindernis omgebogen tot privacy als een positieve businesswaarde.

 

RESPECT4U model

De PrivacyXpress bestaat uit twee wagons.Het PI.lab is partner en verzorgt één van de twee wagons binnen de PrivacyXpress. Als kader voor de PrivacyXpress gebruikt het PI.lab het RESPECT4U model. Dat maakt in één oogopslag duidelijk waar organisaties mee te maken krijgen bij de verwerking van persoonsgegevens en hoe ze daar mee aan de slag kunnen.

 

De coupé van het PI.lab richt zich op mens en maatschappij.

Hoe betrek ik de personen over wiens gegevens het gaat? Welke rechten hebben ze? Hoe veranker ik dit in mijn organisatie? Hoe voorkom ik onwenselijke effecten van gegevensverwerking (zoals onterechte uitsluiting, onrechtmatige profilering en onheuse bejegening)?

 

In de andere coupé, verzorgd door de Security Academy, staat veiligheid en bescherming van gegevens voorop. Deelnemers aan deze goed verzorgde eendaagse reis doorlopen beide wagons en hebben op het eind van de rit een totaalbeeld van de belangrijkste privacy-facetten.

Uitdaging

Met verschillende interactieve werkvormen, op u gericht, daagt de PrivacyXpress u in één werkdag uit om de mogelijkheden van een verantwoorde omgang met persoonsgegevens voor uw organisatie helder te krijgen. De PrivacyXpress biedt het kader, de uitdaging is aan u!

 

De specifieke aankleding van de trein, die speciaal voor deze workshops is ingericht en speciaal voor u zal rijden, biedt iets extra’s dat uw rit om meer redenen tot een onvergetelijke ervaring maakt.

Nadere informatie, reistijden en mogelijkheid tot inschrijving:

https://privacyxpress.eu/